bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Издадените разрешения за строеж в България стават все повече

Издадените разрешения за строеж в България стават все повече

Броят на разрешителните за извършване на строителството в България се е увеличил с повече от 12%. Тези цифри са получени към третото тримесечие на 2018 г. в резултат на проведени статистически изследвания. Най-много внимание на разработчиците се отделя на изграждането на жилищни сгради.

Ако направим сравнение с второто тримесечие на тази година броят им се е увеличил с 12%. При това броят на нежилищни сгради е нараснал с 5%. Миналогодишните данни, свидетелстват  че разрешителните за строеж са издадени повече с 8%. София остава най-популярният град за фирми строители на недвижими имоти. Тук бързо нараства търсенето както на жилищата, така и на търговски недвижими имоти. Тази тенденция се поддържа от Пловдив и Варна.

Сред морските курорти на най-висока популярност се радва град Бургас и околностите му. Освен местните жители, интересът към придобиване на недвижими имоти расте сред чужденци. Инвестирането в строителство става все по-изгодно, което допринася за увеличаване на броя на новите проекти на територията на страната.

Публикувано: 12.11.2018

Региони

Разположение