bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Издадените разрешения за строеж в България стават все повече

Издадените разрешения за строеж в България стават все повече

Броят на разрешителните за извършване на строителството в България се е увеличил с повече от 12%. Тези цифри са получени към третото тримесечие на 2018 г. в резултат на проведени статистически изследвания. Най-много внимание на разработчиците се отделя на изграждането на жилищни сгради.

Ако направим сравнение с второто тримесечие на тази година броят им се е увеличил с 12%. При това броят на нежилищни сгради е нараснал с 5%. Миналогодишните данни, свидетелстват  че разрешителните за строеж са издадени повече с 8%. София остава най-популярният град за фирми строители на недвижими имоти. Тук бързо нараства търсенето както на жилищата, така и на търговски недвижими имоти. Тази тенденция се поддържа от Пловдив и Варна.

Сред морските курорти на най-висока популярност се радва град Бургас и околностите му. Освен местните жители, интересът към придобиване на недвижими имоти расте сред чужденци. Инвестирането в строителство става все по-изгодно, което допринася за увеличаване на броя на новите проекти на територията на страната.

Публикувано: 12.11.2018

Региони

Разположение