bg
ru
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В България расте заплата: статистика и прогнози

В България расте заплата: статистика и прогнози

Жителите на България печелят повече – за това говорят данните на статистически проучвания, проведени от Националния институт. Дохода на гражданин на страната средно се е увеличил с почти 5%. През второто тримесечие средната работна заплата на населението е 1500 лева.

Основната част от доходите е заплата – повече от 55%, следвана от пенсия – 27%, останалата част се пада на различни видове доходи. Ако говорим за второто тримесечие на 2019 г. от гледна точка на растеж на доходите, ще забележим тенденция на увеличение с повече от 1%. Размерът на заплатите на гражданите на България е станал по-висок, и сега е станал от 800 до 1730 лева.

При това, следва да се отбележи, че приходите варират в регионите, въз основа на населението и икономическата ситуация. Най-високият процент се определя в столицата – град София, а най-нисък – в Благоевград. Сега има всички основания да се предположи, че икономиката на страната, която постепенно се развива и излиза на стабилно европейско ниво, ще допринесе не само за привличане на инвеститори, но и увеличаване на броя на работните места, както за жителите на страната, така и за чужденците.

Публикувано: 18.07.2019

Региони

Разположение