bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Строителната индустрия в България ускорява темповете си.

Строителната индустрия в България ускорява темповете си.

Строителството в България бързо набира скорост. Новите недвижими имоти стават все по-актуални, и като резултат, строителните компании предлагат жилищни и търговски обекти, които са създадени по най-съвременни технологии. Юли 2019 г. се превърна в пиков с показателите за растежа на темпото на строителството, когато в сравнение с юни обема се увеличил с 1,7%.

След разглеждане на едни и същи данни на сектора, като цяло, което включва и извършване на дейности и закупуване на материали, изграждане на сгради, експертите отбелязаха увеличение на показатели с 8,3%.

Ценита на жилищата в България при това продължава да расте. И днес страната се нарежда на 15-то място в света по темпове на увеличаване на стойността на кв. м. сред 56 страни в света. Една от причините за толкова активно движение на пазара са новите недвижими имоти, увеличаване на търсенето, както сред гражданите на България, така и сред чужденци.

Броят на завършените обекти с жилищно предназначение се е увеличил с 10% в сравнение с второто тримесечие на 2018 година. Това е положителен резултат за годината, позволяващ да се предвиди и в следващите месеци поскъпване на новите недвижими имоти.

Публикувано: 23.09.2019

Региони

Разположение