bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Строителната индустрия в България ускорява темповете си.

Строителната индустрия в България ускорява темповете си.

Строителството в България бързо набира скорост. Новите недвижими имоти стават все по-актуални, и като резултат, строителните компании предлагат жилищни и търговски обекти, които са създадени по най-съвременни технологии. Юли 2019 г. се превърна в пиков с показателите за растежа на темпото на строителството, когато в сравнение с юни обема се увеличил с 1,7%.

След разглеждане на едни и същи данни на сектора, като цяло, което включва и извършване на дейности и закупуване на материали, изграждане на сгради, експертите отбелязаха увеличение на показатели с 8,3%.

Ценита на жилищата в България при това продължава да расте. И днес страната се нарежда на 15-то място в света по темпове на увеличаване на стойността на кв. м. сред 56 страни в света. Една от причините за толкова активно движение на пазара са новите недвижими имоти, увеличаване на търсенето, както сред гражданите на България, така и сред чужденци.

Броят на завършените обекти с жилищно предназначение се е увеличил с 10% в сравнение с второто тримесечие на 2018 година. Това е положителен резултат за годината, позволяващ да се предвиди и в следващите месеци поскъпване на новите недвижими имоти.

Публикувано: 23.09.2019

Региони

Разположение