bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
През 2017 година доходите на България от туристическия бизнес нарастнаха

През 2017 година доходите на България от туристическия бизнес нарастнаха

За периода от началото на 2017 г. до края на есенния сезон приходите от туризъм в България възлизат на над 3 млрд. Евро. Това надвишава показателите от 2016 г. с почти 10%.

Страната активно развива туристическа инфраструктура, която засегна огромния приток на туристи от цял ​​свят. Техният брой се е увеличил със 7%, което е с 1 млн. повече в сравнение с миналата година. Средно броят на чужденците, които са посетили България, е бил над 8,5 милиона души. Жителите на Европейския съюз продължават да се интересуват от българските курорти, като остават най-честите посетители на тези места.

В процентно съотношение това е 62% (5,2 милиона) посетители годишно. Най-много туристи са от Гърция и Румъния, а гражданите на Германия, Турция, Полша, Украйна, Израел, Швеция и Ирландия започнаха да посещават курортите по-често. Нивото на обслужване позволява привличането на все по-взискателни туристи, а бързото подобрение показва, че през 2018 г. притокът на гости ще бъде още по-голям.

Сега, заедно с удобните хотели, туристите обръщат внимание на апартаменти под наем, което е от полза и за инвеститорите.

Публикувано: 29.01.2018

Региони

Разположение