bg
ru
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Процесът на заетост в България за лица, които не са граждани на ЕС, ще бъде по-лесен

Процесът на заетост в България за лица, които не са граждани на ЕС, ще бъде по-лесен

Правителството на България прие изменения на правилата за регистрация за работа на лица, които не пребивават в Европейския съюз. Такава мярка означава, че ще бъде по-лесно за чужденците да си намерят работа в страната. Днес тук идват хора с цел да получат образование, да практикуват в различни организации, да извършват научноизследователска дейност, доброволческа дейност.

Сред гостите има голям брой жители на постсъветското пространство, които отбелязват много възможности за развитие и стабилни доходи тук.

Предвижда се да се регулират условията за влизане и пребиваване на територията на България. Това важи особено за хората от български произход - те ще могат много по-лесно да си намерят работа, без да получават  допълнителни разрешения. Много от тях са на сезонна работа, след което многократно се завръщат. За тях е разработена система от опростени разрешителни за работа, ако са влизали в България през последните пет години. Вдопълнение работниците краткосрочно ще могат по-лесно да удължат краткосрочната си виза след изтичане на предварително договорен период. По този начин ще се увеличи притокът на работници, което ще повиши ефективността на работата на чужденците.

Публикувано: 28.05.2018

Региони

Разположение