bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Процесът на закупуване на земя от чужденци в България ще бъде променен на законодателно ниво

Процесът на закупуване на земя от чужденци в България ще бъде променен на законодателно ниво

В близко бъдеще българските власти възнамеряват да преразгледат закона за придобиване на земеделска земя от чуждестранни граждани. По-рано, през 2014 г. бяха приети определени ограничения, съгласно които правото на закупуване на земя се предоставя само на лица, които живеят на територията на България от пет години и повече.

Сега правилата ще бъдат прерагледани, както се изисква от Европейския съюз. В противен случай държавата е изправена пред налагането на глоби - 900 000 евро и неустойка от 660 евро на ден. Днес се разработва нов закон, който обещава да стане по-лоялен към купувачи от чужбина.

По този начин трябва да има повишен интерес към сключването на сделки за закупуване на земя сред чужденци, което означава, че бюджетът на страната ще бъде запълнен, като се подобри местната икономика. На етапа на преразглеждането се съдържа параграф, който предвижда закупуването на обекти от лица, които не пребивават в Европейския съюз, което е особено важно за хората, живеещи в източноевропейски страни.

Публикувано: 24.07.2017

Региони

Разположение