bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В Чешката република нараства търсенето на жилища в провинциите чрез ипотеки

В Чешката република нараства търсенето на жилища в провинциите чрез ипотеки

Сред купувачите на недвижими имоти в Чешката република се увеличава търсенето на жилища извън града. Местните жители и чуждестранните инвеститори все повече предпочитат да бъдат в спокойно уединено селище, далеч от суматохата на града. Това важи както за постоянно, така и за временно пребиваване. Според прогнозите, през 2017 г. се очаква страната да увеличи значително броя на сделките за закупуване на къщи и вили. През март тази година заявките нараснаха с 20% в сравнение с 2016 г.

Инвестиране в недвижими имоти в Чешката република се счита за един от най-безопасните в Европа, в допълнение, нивото на икономическо развитие на страната ви позволява да се чувствате комфортно и в един голям град и в  провинцията. Мнозина при закупуване на жилище изберат плащане чрез ипотечно кредитиране.

За първите два месеца на тази година, молби за ипотечни кредити в банките са се увеличили, както и размера на кредитите в размер на повече от 700 млн. Евро. Такова голямо раздвижване е причината, че от април, Националната банка на Чешката република планира да ограничи издаването на заеми за недвижими имоти.

Публикувано: 27.03.2017

Региони

Разположение