bg
ru
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В България наемът на недвижим имот изисква задължителна регистрация

В България наемът на недвижим имот изисква задължителна регистрация

В България, без предварителна регистрация, в общината ще бъде забранено отдаване под наем на недвижими имоти. Това ще позволи на държавата да получава данък върху всяко настаняване на наемателя, и да контролира операциите по отдаване под наем. Това е решението, взето от парламента като изменение в Закона за туризма.

Отсега нататък, собственикът на жилището ще трябва да регистрира в общината имота си -като Стая, Апартамент, Къща. Освен това се изисква въвеждане на данни за наемателите, което е необходимо за сигурност и ще премахне измамите. Туристите, които отсядат в частни апартаменти, ще могат да плащат наем Онлайн, което е много удобно.

Специално за това е разработена програма, която приема плащания и фиксира данните на наемателите. Министерството на Вътрешните работи на България и общините ще могат да получат информация за отдаването под наем на обекти, като по този начин ще ги контролират.

Реклама на нерегистрирани обекти, предлагани под наем ще доведе до глоба. За физически лица това ще бъде сума от 3000 евро, а за фирми – 6000 евро. Към днешна дата лидер по запитване на недвижими имоти под наем, остава столицата-град София.

Публикувано: 09.12.2019

Региони

Разположение