bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Производство
Хотел, хотел
Ресторант, кафене, бар
Инвестиционен проект
Офис
Помещение
Покажи на картата
Търсене на имот

Популярни типове имоти в България

Популярни типове имоти в България

България отдавна е популярна  със  своята храна и отдих. Уютните курортни зони за всеки вкус с всяка изминала година имат все повече и повече гости. Много от тях не идват за първи път, но има и такива, които само откриват тази великолепна европейска държава.

Обаче България не е само страна за лятна или зимна ваканция. Както всяка друга развита държава, тя има своя собствена история, традиции и, разбира се, кухня. Рецепти на български ястия отдавна са разпръснати по целия свят, поеха по пътя допълнителни характеристики на района, на който са приготвени. Но истинско българско ястие може да се опита само в родината му.

Какво определено трябва да опитате в България

Българската кухня съчетава характеристиките на много други кухни. Тези особености са се превърнали в допълнение към основата, която се приготвя главно от национални продукти. Много от тези продукти могат да бъдат закупени в други страни, но техният вкус ще бъде значително различен, защо самота ястие няма да бъде същото.

Закуски и основни ястия

Закуски и основни ястияТака например, световноизвестният български пипер може да бъде закупен в почти всяка страна. Най-често се консумира пресен, нарязва се на парченца или се прибавя към салата от пресни зеленчуци. Някои отиват по-далеч и правят пълнени чушки, но само в България този продукт се обработва по специален начин.

Българския пипер се приготвя по различни начини. Един от най-популярните е печенето на продукта в специален апарат, изобретен точно за този метод на приготвяне и наречен "чушкопек", след тази обработка пипера придобива аромат на пушен продукт.

Що се отнася до пълнената чушка, която се нарича "чушка бюрек", в България тя е подготвена по различен начин. За пълнене се приготвя сирене, приготвено по чисто българска рецепта. То се отличава с вкуса си от украинския или белоруския аналог на млечния продукт.

Също така българите обичат месни продукти и могат да ги готвят перфектно. Едно от най-често срещаните ястия в ресторантите на страната - "Мешана скара". Всъщност това е асортимент от месо, или по-скоро котлети и шиш кебап от различни видове месо на една чиния.

Понякога тук можете да включите и пресни местни морски дарове. Основното условие е готвене на грил. Разбира се, за тези, които не могат да си позволят такова изобилие, могат да поръчат отделни части на това вкусно ястие. Гарнитурата може да бъде ориз, картофено пюре, зеленчуци (също готвени на огън) и др.

Първите ястия

Що се отнася до първите ястия, от всички българи можете да чуете названието "шкембе чорба". Това е доста интересна рецепта за супа, основната съставка на която е свински стомах. Той може да бъде заменен с говеждо или агнешко. Звучи, може би не много апетитно, но вкусът приятно ще Ви изненада.

Също така можете да обърнете внимание на друга популярна супа, наречена "Боб чорба". Това е приятна, ароматна и много деликатна супа, приготвена от боб. Основното условие - приготвя се в глинен съд.

Млечни продукти и десерти

Млечни продукти и десертиПо повод производството на мляко е необходимо да се уточни за "кисело мляко". Не е трудно да се предположи, че това е кисело мляко, което също така е сгъстено. Българите обичат да го слагат в салати и дори десерти, защото имат богат и приятен вкус, но не затъмняват останалите съставки.

За да се създадат всички млечни продукти в страната, се използва специална млечнокисела бактерия, която живее само в България. Благодарение на нея лесно може да се постигне деликатен и уникален вкус и няма абсолютно никаква нужда да се използват изкуствени вещества, които толкова често се добавят към украинските или белоруските продукти.

Известен десерт, който може трябва задължително да опитате- "баница". За да направите ястието пълноценен десерт, леко поръсете го със захар. Баницата много лесно се приготвя. Модернизираната версия на баницата е, че месото се добавя към или вместо сирене. Някои купувачи приемат извара за пълнеж, но това е по-скоро украински вариант, а не български.

Къде е най-добре да се запознаете с българската кухня

В България има много заведения, особено в курортните зони, в които се приготвят типично български вкусни ястия.

Разхождайки се през многобройните заведения, можете да намерите място, където ще Ви приготвят чисто български ястия по  традиционна рецепта. Но това удоволствие никак не е евтино.

Най-подходящият вариант е да се запознаете с местното население, което ще Ви разскаже за българските рецепти или дори ще Ви даде да опитате с тях.

Можете заедно с новия си български приятел да се разходите, да купите продукти, след това, заедно да ги сготвите.


Региони

Разположение