bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот

Анализ на пазара на недвижими имоти в България

В този раздел е представена актуална информация за на българския пазар видове недвижими имоти. Тук можете да се запознаете с това, как се променят цените на квадратен метър в зависимост от избрания регион, търсенето и т.н. Всички цитирани данни, актуални за текущия период и са предоставени от експертите на компанията.

Сравнение на цените на недвижими имоти в различни региони на България

Валута
Тип недвижим имот
Графика 1: Диапазон на цените на недвижими имоти в България
България се състои от региони, повечето от които са атрактивни за купувачи на недвижими имоти. Обаче има и такива, които са най-популярни. Естествено, въз основа на това, варира средната цена на квадратен метър. В тази схема може да избере валута, цените са в рубли, евро или лева. Освен това, можете да разгледате показателите за недвижими имоти или в контекста на апартаменти, къщи.

Да се запознаете с предложенията могат в следните раздели

Популярни имоти

Графика 2: Разпределение на недвижимите имоти градска, селска част на България
Всички недвижими имоти в България се разделят на – градски и извънградски. И двете групи непрекъснато се допълва с нови обекти. По последни данни градските недвижими имоти заемат 90% от целия обем на българското недвижимо имущество. Останалите 10%, съответно, се падат на селските имоти. Също така съществуват и курортни имоти, коrто, от своя страна, се разделят на обекти в планините и край морето. Общо 96% се пада на недвижими имоти край морето. Дялът на планинските обекти е 4%.

Да се запознаете с предложенията можете в следващите раздели

Разпределение на предложения по видове

Графика 3: Разпределение на обектите по типове на пазара на недвижими имоти
Българският пазар на недвижими имоти е пълен с атрактивни предложения, които можете да закупите. Според последните данни, най често се предлаганит апартаменти. Те заемат 85%. На второ място по броя на рекламите заемат къщите – 10%. На трета позиция са разположени новострои. На тях се падат само 4%. Най-малко на местния пазар се предлагат земеделски парцели– само 1%.

Да се запознаете с предложенията можете в следните раздели

Цените на недвижимите имоти в България

Графика 4: Разпределение на цените на имотите по сегмент

Анализ на цените на пазара на недвижими имоти

На българския пазар на недвижими имоти са представени множество обекти на различни цени. Така около 40% от тях са в ценовия диапазон от 25 до 45 хиляди евро. На второ място са имотите с по-малко от 25 хиляди евро. Това е около 25%. Третата позиция е заета от елитни обекти, които са на цена повече от 60 хиляди евро. Дялът им е около 21%. Най-малко от всички жилища са представени в интервала от 45 до 60 хиляди евро. Те представляват около 15%.

Можете да се запознаете с предложенията в следващите раздели