bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Производство
Гостиница, отель
Ресторан, кафе, бар
Инвестиционный проект
Офис
Помещение
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В София се увеличава търсенето на апартаменти ново строителство

В София се увеличава търсенето на апартаменти ново строителство

София продължава да държи лидерски позиции в броя на продажбите на недвижими имоти от различен тип. Столицата на България предизвиква интерес сред гражданите на страната, и чужденци за придобиване на жилище, по-специално – на апартаменти. През 2018 г. е налице тенденция за увеличаване на търсенето на апартаменти в модерни жилищни комплекси. Нови сгради активно се строят във всички райони на града, а тяхното основно предназначение е повишаване на качеството на живот. Разработчиците предлагат обекти с детски площадки, магазини, места за отдих.

Това се превърна в приоритет за много купувачи, които се грижат за комфортното бъдеще. През изминалата година най-търсени се оказаха двустайните апартаменти, броят на сделките възлиза на 65%. 25% се пада на тристайните жилищата, и 8% - на едностайните. Жителите на София и гостите на града най-често предпочитат апартамент с достатъчно пространство – средно с площ около 80 кв. м.

Имота на пазара на недвижими имоти се  предлага около три месеца и в крайна сметка намира купувачите си. В сравнение с показателите от началото на 2018 г., срока значително намаля. Това говори за голям брой ново строителство и за възможностите на строителните фирми компетентно да осигурят пазара с недвижими имоти.

Публикувано: 01.04.2019

Региони

Разположение