bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В София се увеличава търсенето на апартаменти ново строителство

В София се увеличава търсенето на апартаменти ново строителство

София продължава да държи лидерски позиции в броя на продажбите на недвижими имоти от различен тип. Столицата на България предизвиква интерес сред гражданите на страната, и чужденци за придобиване на жилище, по-специално – на апартаменти. През 2018 г. е налице тенденция за увеличаване на търсенето на апартаменти в модерни жилищни комплекси. Нови сгради активно се строят във всички райони на града, а тяхното основно предназначение е повишаване на качеството на живот. Разработчиците предлагат обекти с детски площадки, магазини, места за отдих.

Това се превърна в приоритет за много купувачи, които се грижат за комфортното бъдеще. През изминалата година най-търсени се оказаха двустайните апартаменти, броят на сделките възлиза на 65%. 25% се пада на тристайните жилищата, и 8% - на едностайните. Жителите на София и гостите на града най-често предпочитат апартамент с достатъчно пространство – средно с площ около 80 кв. м.

Имота на пазара на недвижими имоти се  предлага около три месеца и в крайна сметка намира купувачите си. В сравнение с показателите от началото на 2018 г., срока значително намаля. Това говори за голям брой ново строителство и за възможностите на строителните фирми компетентно да осигурят пазара с недвижими имоти.

Публикувано: 01.04.2019

Региони

Разположение