bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
България готова да се присъедини към еврозоната

България готова да се присъедини към еврозоната

В Брюксел, по време на срещата на министър-председателя България Бойко Борисов със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис, бе обсъден въпросът за преминаването към единна европейска валута. По време на дискусията беше отбелязано, че страната уверено увеличава своя БВП, развива икономиката и също така е успяла да постигне финансова стабилност през последните години.

В момента така наречената "чакалня на Еврозоната" е определена до юли 2020 г., а не до април, както беше съобщено по-рано. През следващите месеци банките трябва да водят компетентно работата си, така че да се запази на стабилно ниво. Също така се говори за поддържане на сегашния курс на еврото спрямо лева.

Министър-председателят отбеляза, че сега България е на второ място в Европа с нисък държавен дълг, което е добра перспектива за по-нататъшни действия по пътя към присъединяване към еврозоната. ЕС от своя страна изключи България от списъка на страните с макроикономически дисбаланси. Причината за това са действията на управляващите, насочени към подобряване на фискалната политика.

Промените са направени на законодателно ниво, което показва по-нататъшното развитие на тази тенденция в положителна посока.

Публикувано: 02.03.2020

Региони

Разположение