bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Данък върху недвижимите имоти в Българските курорти: нови правила

Данък върху недвижимите имоти в Българските курорти: нови правила

Народното събрание на Република България прие решение за новите правила за облагане с данък върху недвижимите имоти. На първо място, това се отнася за жилища в курортна зона. Апартаментите в жилищните комплекси, които активно се отдават под наем на туристи през летния период, сега ще се облагат с данък в размер от 0,5 – 0,7% от данъчната оценка (което е напълно приемливо за собствениците). Сумата трябва да бъде определена не само с оглед на характеристиките на обекта, но и от административното му разположение.

Причини за приемане на това решение е ситуацията, в която  апартаментите които се отдават под наем не носят приходи в хазната на държавата. На територията на крайбрежието и планинските райони е налице необходимост от извършване на подобрения на инфраструктурата, обновления на пътищата и изграждане на нови обекти.

Правителството предполага, че с въвеждането на задължително данъчно облагане, ще се появят допълнителни възможности за преображение на курортите и подобряване на качеството на услугите. Към днешна дата, все повече туристи обръщат внимание на наем на частни жилища, отколкото за настаняване в хотели.

От сега нататък всички страни ще се окажат в равни условия, ще могат да дадат своя принос в по-нататъшното развитие на туризма в България. Експертите прогнозират получаване на доход за сезон в размер на около 120 млн. долара.

Публикувано: 02.07.2018

Региони

Разположение