bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Ще бъде ли отменен мораториумът върху продажбата на земя на чужденци в България?

Ще бъде ли отменен мораториумът върху продажбата на земя на чужденци в България?

Издателство "Руска България" съобщава, че страната може да отмени мораториума върху продажбата на земеделска земя за чужденци. Министърът на земеделието Денислава Танева в своето изявление подчерта, че нововъведенията в законодателството няма да навредят на икономиката на държавата.

Мораториум върху продажбата на земя на нерезиденти е в сила от 2014 година. Чуждестранните граждани имат право да закупят земеделски парцели само след пребиваване на територията на България 5 или повече години и само след регистрация на юридическо лице.

Това позволява внимателно да се контролира оборотът на земята и не дава възможност на аграрния сектор да бъде на минус. Новите промени обаче ще помогнат на гражданите на ЕС да станат собственици на земя в България по опростена схема. Това се дължи на изискванията на ЕС да осигури на всички свои жители равни условия, включително на пазара на недвижими имоти.

Към днешна дата законопроектът се подготвя за преразглеждане и изменение, като окончателната му редакция ще бъде създадена в интерес както на държавата, така и на европейските граждани.

Публикувано: 02.12.2019

Региони

Разположение