bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Пазарът на недвижими имоти в България почти се възстанови

Пазарът на недвижими имоти в България почти се възстанови

Пандемията и последвалата короновирусна криза засегнаха целия свят и почти всички сфери на живота. България и нейният пазар на недвижими имоти, за съжаление, не са изключение. Нещо повече, той се оказа в списъка на тези, които пострадаха повече от някои други. Въпреки това, той успя да се измъкне от трудна ситуация.

Според последните сведения българският пазар на недвижими имоти се е възстановил на 90%. Под това се разбира активизирането на търсенето (то се увеличило почти в 2,5 пъти), което се наблюдава през последните месеци, както и движението на цените. Разбира се, все още е рано да се говори за рязко увеличение, тъй като продавачите не искат да "изплашат" потенциалните купувачи. Въпреки това, те постепенно променят етикетите на цените към увеличение.

Според експерти в близко бъдеще цените постепенно ще се увеличават, но те все още не могат да направят дългосрочни прогнози. Какво ще се случи с ценовата политика до края на тази година и в 2021 е трудно да се предположи, защото всичко зависи от това как ще се държи Европейската централна банка. Въпреки това, някои експерти смятат, че цените ще останат относително стабилни за дълго време.

Публикувано: 03.08.2020

Региони

Разположение