bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Недвижимите имоти в България продължават да растат в цената

Недвижимите имоти в България продължават да растат в цената

Стойността на имотите в България постепенно се увеличава, за което говорят статистическите данни. Икономическото развитие, в комбинация с ниските лихвени проценти са станали причина за повишаване на интереса към инвестиране в квадратен метър. Средно за страната цените са нараснали с 6%, ако се сравни втората половина на 2018 г. и същия период от 2017 година.

Сега можете да видите, че тенденцията се запазва. Най-големият скок е в София, където жилищата са поскъпнали със 7%. Днес строителната индустрия на страната излиза на  стабилно ниво по темпове на строителство на нови обекти, благодарение на държавното финансиране и на притока на инвестиции отвън. Най-търсени все още остават апартаментите, но в последно време има тенденция на засилване на интерес от страна на купувачите към покупка на къща.

Средната цена на апартаментите в София – 1120 евро за квадратен метър, като закупуват имоти все повече чужденци. Това са граждани на Франция, Белгия, Великобритания, Гърция, Сърбия, държавите от постсъветското пространство, а също и на САЩ, Канада и Австралия. В търговски имоти активно инвестират граждани на Русия. Цената на жилищата ще продължи да расте, отбелязват експерти.

Публикувано: 04.03.2019

Региони

Разположение