bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Недвижимите имоти в България продължават да растат в цената

Недвижимите имоти в България продължават да растат в цената

Стойността на имотите в България постепенно се увеличава, за което говорят статистическите данни. Икономическото развитие, в комбинация с ниските лихвени проценти са станали причина за повишаване на интереса към инвестиране в квадратен метър. Средно за страната цените са нараснали с 6%, ако се сравни втората половина на 2018 г. и същия период от 2017 година.

Сега можете да видите, че тенденцията се запазва. Най-големият скок е в София, където жилищата са поскъпнали със 7%. Днес строителната индустрия на страната излиза на  стабилно ниво по темпове на строителство на нови обекти, благодарение на държавното финансиране и на притока на инвестиции отвън. Най-търсени все още остават апартаментите, но в последно време има тенденция на засилване на интерес от страна на купувачите към покупка на къща.

Средната цена на апартаментите в София – 1120 евро за квадратен метър, като закупуват имоти все повече чужденци. Това са граждани на Франция, Белгия, Великобритания, Гърция, Сърбия, държавите от постсъветското пространство, а също и на САЩ, Канада и Австралия. В търговски имоти активно инвестират граждани на Русия. Цената на жилищата ще продължи да расте, отбелязват експерти.

Публикувано: 04.03.2019

Региони

Разположение