bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Производство
Гостиница, отель
Ресторан, кафе, бар
Инвестиционный проект
Офис
Помещение
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Защо чужденците предпочитат имоти край морето в България?

Защо чужденците предпочитат имоти край морето в България?

Черноморското крайбрежие в България остава широко търсено сред купувачите на недвижими имоти. Кой не иска да получи уютно жилище в курорт с международно значение, където винаги въздуха е чист и наоколо красива прирова!

 Освен местните жители, интерес към закупуване на апартаменти на брега на морето проявяват и чужденци. През 2019 г. бяха сключени 40% от общия брой сделки с чуждестранни лица в страната. Това са данните, които обявиха местните агенции за недвижими имоти. Двойни апартаменти са станали по-търсени от малки студия и едностайни апартаменти.

Средно те се купуват на цена от 28 000 евро. Жилището с малка площ струва 15000 евро. Най-приемливи цени се наблюдават в района на Бургас и околностите му. Например, в Сарафово може да се закупи двустаен апартамент в жилищен комплекс с инфраструктура само за 31000 евро.

Несебър и Свети Влас предлагат  апартаменти на стойност около 60 000 евро, но тук те са с по-голяма площ. Частни къщи и луксозни вили по-изгодни за закупуване са на Златните пясъци, където къща от 150 кв.м ще струва само 60 000 евро. Вилите и къщите в Бургас са по-скъпи.

Публикувано: 04.11.2019

Региони

Разположение