bg
ru
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В България бързо се повишават заплатите

В България бързо се повишават заплатите

Работната заплата в България се повишила с 90% за последното десетилетие. Пазара на заетостта в страната показа най-високи резултати в Европа по ниво на растеж на приходите. През 2018 година показатели са станали по-високи с близо 7%.

Гражданите в момента получават стабилни заплати, без забавяне, което е резултат от икономическата реформа и отразява процеса на европейската интеграция. Експерти посочват, че служители от различни сфери днес имам възможност да си осигурят достоен живот.

Производителността на труда също се увеличава. Освен това, европейската практика за изплащане на обезщетения за безработица оказва положително въздействие върху населението на България. По този начин се решава въпросът за защита на гражданите от непредвидени ситуации, а тъй като пазарът на труда предлага разнообразие от предложения за наемане на работа, през последните години проблемът не носи изразен характер.

През следващите четири години правителството е предвидело изпълнението на плана за увеличаване на средната работна заплата от 11 до 15%. А това означава, че до 2020 година българите с висше образование могат да вземат заплати от 1000 лева, което е над 500 евро.

Публикувано: 08.04.2019

Региони

Разположение