bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Производство
Гостиница, отель
Ресторан, кафе, бар
Инвестиционный проект
Офис
Помещение
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Къде в България са най-скъпи имотите?

Къде в България са най-скъпи имотите?

Цената на жилищните имоти в България продължава да расте. Това се дължи на стабилната икономическа ситуация в страната, повишаване на доверието на гражданите в банковата система, увеличаване на търсенето и броя на предложенията на пазара, подобряване на качеството на нови обекти.

Курортната зона отдавна е спечелила лидерска позиция в търсенето на жилища. Според статистиката, увеличението на цените на квадратен метър е 5, 4% в сравнение с миналата година. Експертите съставиха класация на градовете в България, където има най-голям скок в цените на имотите. Лидер стана град Пловдив.

Тук цената на жилищното пространството стана по-висока с 12,3% за годината. В столицата – град София – увеличението е 6,8% на година. Затваря челната тройка град Варна, където жилищата са поскъпнали за година с 6,5%.

В челната десетка се включиха и Стара Загора, Русе и Бургас. Морските курорти в последно време не само активно се изграждат нови къщи и жилищни комплекси, но и подобрявава тяхната инфраструктура. По-специално, тук се модернизира пътната и транспортна система. И нивото на местните услуги е доста близо до европейските стандарти.

Публикувано: 09.03.2020

Региони

Разположение