bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Къде в България са най-скъпи имотите?

Къде в България са най-скъпи имотите?

Цената на жилищните имоти в България продължава да расте. Това се дължи на стабилната икономическа ситуация в страната, повишаване на доверието на гражданите в банковата система, увеличаване на търсенето и броя на предложенията на пазара, подобряване на качеството на нови обекти.

Курортната зона отдавна е спечелила лидерска позиция в търсенето на жилища. Според статистиката, увеличението на цените на квадратен метър е 5, 4% в сравнение с миналата година. Експертите съставиха класация на градовете в България, където има най-голям скок в цените на имотите. Лидер стана град Пловдив.

Тук цената на жилищното пространството стана по-висока с 12,3% за годината. В столицата – град София – увеличението е 6,8% на година. Затваря челната тройка град Варна, където жилищата са поскъпнали за година с 6,5%.

В челната десетка се включиха и Стара Загора, Русе и Бургас. Морските курорти в последно време не само активно се изграждат нови къщи и жилищни комплекси, но и подобрявава тяхната инфраструктура. По-специално, тук се модернизира пътната и транспортна система. И нивото на местните услуги е доста близо до европейските стандарти.

Публикувано: 09.03.2020

Региони

Разположение