bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
За II тримесечие на 2018 г., са издадени още по-малко разрешителни за строеж

За II тримесечие на 2018 г., са издадени още по-малко разрешителни за строеж

Според официални данни, през второто тримесечие на тази година броят на издадените разрешителни за строеж са намалели с 10,4%. За сравнение се взимат показателите за второто тримесечие на миналата година. Издадени са общо 1476 разрешения. Ако направим сравнение с предходното тримесечие, има спад на 27%.

За изграждане на офис сгради в България през периода от януари до март са издадени 32 разрешителни документа. В сравнение със същия период на миналата година, броят е намалял с 20%. През четвъртото тримесечие на миналата година техният брой е бил с 23,1% повече. С разрешителните за изграждане на други видове сгради ситуацията също далеч не е по-оптимистична– спад на 35,3% в сравнение с първото тримесечие на миналата година.

Въпреки това търсенето на недвижими имоти в България е голямо. Освен това, все по-актуални стават недвижимите  имоти в българските курорти. Възможно ситуацията на пазара на недвижимите имоти в България ще повлияе положително на количеството изданени разрешителни за строеж.

Публикувано: 09.08.2018

Региони

Разположение