bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Резултати от второто тримесечие на 2019 г. в България са: растеж на БВП с 3,5%

Резултати от второто тримесечие на 2019 г. в България са: растеж на БВП с 3,5%

Икономиката на България продължава да расте, което оказва положително въздействие върху всички сфери на живота в страната. Експерти-анализатори проведоха проучвания, според които са установили, че през второто тримесечие на 2019 г. БВП възлиза на над 29 100 милиона лева (или почти 15000 милиона евро), които надвишават миналогодишните показатели с 3,5%.

Средно излишък на един човек възлиза на повече от 2000 евро, казват представители на българския Национален Статистически Институт. Ако се сравняват данните с показателите от първото полугодие на 2018 г. БВП е нараснал с 0,8%.

Основният фактор, оказал решаващо влияние върху толкова бързи промени, може да се нарече увеличаване на провеждане на операции с недвижими имоти,  те са се увеличили със 6.7%.

Върху растежа на икономиката оказват положително влияние застрахователната и банковата дейност, информационните технологии и комуникации, научната дейност и творчество, образованието. Всички тези сфери през първото полугодие на 2019 г. допринесоха в хазната на държавата, при това надминаха миналогодишните показатели.

Също така се отбелязва, че в България се е увеличил износът на стоки – с 3.7%, а вносът, напротив, е намалял с 2%.

Публикувано: 09.09.2019

Региони

Разположение