bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Ипотеката става все по-актуална в България

Ипотеката става все по-актуална в България

Българският пазар на недвижими имоти показа през последните години рязко повишаване на интереса на купувачите към оформяне на заеми и ипотеки. Подобна тенденция може да се наблюдава в продължение на 10 години – от 2009 г. до 2019 година. При жилищните кредити те уверено заемат лидерска позиция.

Размера им за периода от началото на 2019 г. вече е над 11% в сравнение с миналогодишните показатели. Положителни резултати в темповете на растеж на кредитирането в България се дължат главно на икономическата стабилност. От 2017 г., когато изхода от кризата позволи на гражданите значително да подобрят своето финансово положение, както и на предприятията и сферите на бизнеса да възобновят процеса на развитие, увеличава се нивото на доверие към банките, а оттам – и към по-дългосрочни кредити.

С всяка изминала година недвижимите имоти поскъпват – строителна индустрия активно се развива, поддържа активно сътрудничество с чуждестранни инвеститори и големи корпорации, курортите и бизнес мегаполисите, постепенно придобиват облик на съвременни европейски градове с иновативни технологии и перспективи за по-нататъшна модернизация. Инвестирането в недвижими имоти днес- гаранция за  увеличаване на доход, а кредитирането позволява, почти на всички, да получат желаното пространство.

Публикувано: 11.03.2019

Региони

Разположение