bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Нови имоти или препродажба: какво е по-изгодно да се купи днес?

Нови имоти или препродажба: какво е по-изгодно да се купи днес?

Издателство "Инвестор" отчита увеличение на цената на квадратен метър в България. Средният ръст на цените е 4,7% за първото тримесечие на 2020 година. В същото време, като се има предвид пролетния период с обявена карантина и принудителни ограничения в сектора на недвижимите имоти, тези показатели се оказаха най-ниските от 2016 г. насам.

С активни темпове се развива пазарът на недвижими имоти в столицата-град София. Към днешна дата тя заема 30 място в световната класация на градовете с най-бързо развиващите се пазари на жилищни имоти. Това са високи показатели, като се има предвид, че при съставянето на класацията са разгледани 150 града, а лидерите са Анкара, Измир, Загреб, Йерусалим, Варшава, Мелбърн. За година в София цената на жилищата се е увеличила с 8%.

В България сега е изгодно да придобие първични недвижими имоти, тъй като цените на него остават стабилни. Вторичният фонд, напротив, в периода от януари до март показа увеличение на стойността и тази тенденция продължава през лятото. В почти всички големи български градове е отчетен ръст на цените на вторичните жилища: в Пловдив-с 8,3%, във Варна – с 4,5%, в Бургас – с 3,2%.

Публикувано: 13.07.2020

Региони

Разположение