bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Чуждестранните инвеститори предпочитат да инвестират в България

Чуждестранните инвеститори предпочитат да инвестират в България

Чужденците все по-често предпочитат да отварят бизнес в България. Това се улеснява с добрите условия за работа и добри перспективи. Икономиката в  страната е стабилна и продължава развитието си. Възможността за износ е от основните фактори за успеха на бизнеса. Освен това, тук има работна ръка, готова да бъде трудоустроена на всяка една от сферите на икономиката.

За последната година броят на чуждестранните инвестиции се увеличил близо с 4%, благодарение на което приходите в хазната са над 50 млрд. Експертите прогнозират, че до 2019 г. тази тенденция ще продължава и приходите ще се увеличават. Сега по цялата територия на България е в ход процес на подобряване на инфраструктурата и модернизиране на предприятията, което положително се отразява на ефективността на труда. Ниския процент на данъчното облагане – също е значим фактор в успешното развитие на бизнеса.

От сферите, които са най-атрактивни за инвестиции, трябва да се отбележат: земеделие, търговия, преработваща промишленост, строителство, производство на IT. В големите градове и курорти да се справи бизнес е по-изгодно, поради по-голямото търсене на стоки и услуги, но в последно време провинцията става все по-актуална.

Публикувано: 13.08.2018

Региони

Разположение