bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Според резултатите на 2017 г. пазара на недвижимите имоти в България се оказа най – печелившия

Според резултатите на 2017 г. пазара на недвижимите имоти в България се оказа най – печелившия

Експерти отбелязаха, че 2017 е най-успешният за българския пазар на недвижими имоти. Търсенето на жилищни и нежилищни съоръжения се увеличава, което се объяснява от благоприятните условия за регистрация на ипотеки и банкови депозити. Подобно увеличение на интереса се наблюдаваше в периода 2007/2008. Купувачите обръщат внимание на столицата, както и на големите градове, както и на черноморието. София има най-високи темпове на търсене и увеличение на цените на квадратен метър. През изминалата година стойността на недвижимите имоти се е увеличила с 10-15%.

Приемливите лихвени проценти по кредити са основната причина за нарастването на търсенето. Към днешна дата лихвените проценти са  4%. Икономическата стабилност в страната и платежоспособността на инвеститорите също са решаващи фактори за пазара. В мегаполисите с учебни заведения  нараства търсенето на жилища под наем. Нашите граждани предпочитат да идват в България за работа и почивка. 2017 е успешна за продажба на сгради в планинските курорти и на брега.

Град Банско предрасполага към целогодишно живеене и сега се развива интензивно. Малките населени места все още са привлечени от по-ниски цени, което е от полза за тези, които искат да се установят с минимални инвестиции.

Публикувано: 15.01.2018

Региони

Разположение