bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Производство
Гостиница, отель
Ресторан, кафе, бар
Инвестиционный проект
Офис
Помещение
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Властите в България възнамеряват да се борят с пренаселеността на жилищата

Властите в България възнамеряват да се борят с пренаселеността на жилищата

Жилищните имоти в България остават пренаселени. Това се казва в данните, получени от статистическите експерти на Евростат. Тази тенденция се очертава още през 2018 година. Сега тук се отбелязва едно от най-високите нива на собствени недвижими имоти в Европейския съюз.

Около 83% от гражданите на България са собственици на собствени жилища. Това е добър показател, защото много други държави не могат да се похвалят, че населението е в състояние да закупи апартамент или къща, а много предпочитат да наемат.

Въпреки това, около 44% от жителите на българските градове са изправени пред проблема с недостига на жилищно пространство. Това е малка площ и недостатъчен брой стаи за семейства. Днес местните власти полагат максимални усилия за решаване на проблема с пренаселеността на недвижими имоти.

На първо място, активно изграждане на нови обекти, и второ, възможността за закупуване на жилища с лоялни програми от държавата и ипотека с ниска лихва. Голямото търсене на недвижими имоти се дължи не само на нуждите на местното население, но и на големия приток на чуждестранни граждани. През следващите години властите в България очакват намаляване на процента на пренаселеност на жилищата.

Публикувано: 16.03.2020

Региони

Разположение