bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Властите в България възнамеряват да се борят с пренаселеността на жилищата

Властите в България възнамеряват да се борят с пренаселеността на жилищата

Жилищните имоти в България остават пренаселени. Това се казва в данните, получени от статистическите експерти на Евростат. Тази тенденция се очертава още през 2018 година. Сега тук се отбелязва едно от най-високите нива на собствени недвижими имоти в Европейския съюз.

Около 83% от гражданите на България са собственици на собствени жилища. Това е добър показател, защото много други държави не могат да се похвалят, че населението е в състояние да закупи апартамент или къща, а много предпочитат да наемат.

Въпреки това, около 44% от жителите на българските градове са изправени пред проблема с недостига на жилищно пространство. Това е малка площ и недостатъчен брой стаи за семейства. Днес местните власти полагат максимални усилия за решаване на проблема с пренаселеността на недвижими имоти.

На първо място, активно изграждане на нови обекти, и второ, възможността за закупуване на жилища с лоялни програми от държавата и ипотека с ниска лихва. Голямото търсене на недвижими имоти се дължи не само на нуждите на местното население, но и на големия приток на чуждестранни граждани. През следващите години властите в България очакват намаляване на процента на пренаселеност на жилищата.

Публикувано: 16.03.2020

Региони

Разположение