bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Наемане на сезонни работници от трети държави в България става все по-актуална

Наемане на сезонни работници от трети държави в България става все по-актуална

България приема сезонни работници, което е много удобно. Днес жителите на 36 страни предпочитат да работят тук, като сезонни работници. През 2018 г. те станаха повече от 6 хиляди души, което е почти три пъти повече, отколкото през миналата година. Най-често работниците се привличат в сектора на селското стопанство, на второ място по популярност заема ресторанно-хотелската сфера.

Сред гостуващите има най-много граждани на източно-европейските държави от постсъветското пространство. Дори жителите на отдалечените източни държави (Виетнам, Тайланд), са готови да работят в България. Тук са създадени отлични условия за бизнес, като има възможност за закупуване на вече готов бизнес или акции, постепенно да се развива и да получава стабилно висок доход.

Това се улеснява и от местното законодателство, което предоставя благоприятни условия за чуждестранните инвеститори. Най-търсени остават големите градове, особено в курортната зона – в тях, през летния период може се печели много повече, отколкото през останалите сезони. Покупка на недвижими имоти с цел отдаване под наем е все още една от най-предпочитаните инвестиции.

Публикувано: 17.07.2018

Региони

Разположение