bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В България броят на построените жилища се е увеличил

В България броят на построените жилища се е увеличил

Броят на жилищните имоти в България се е увеличил с 12%. Най-често строителните компании пускат в експлоатация частни домове, които все още са в голямо търсене. В края на третото тримесечие на 2020 г.броят на завършените сгради в цялата страна достигна почти 900 обекта, което надвишава нивото от миналата година с повече от 11%.

Що се отнася до общата площ на жилищното пространство в България, то тази година е по-голямо с 24%, което е 358,5 хил.кв. метра. Най-много построени и успешно пуснати в експлоатация обекти са регистрирани в град Пловдив, там са построени с 127 сгради повече от предходната година. На следващо място в класацията е Черноморският курорт Варна, където новите сгради са станали повече със 120. На пазара на недвижимите имоти също се очертава тенденция, когато гражданите на Русия все повече действат като продавачи на жилища, докато преди това те са активни купувачи. Това е особено характерно за градовете-курорти на Черноморското крайбрежие. Купувачите се интересуват от обекти в Несебър, Равда и Царево, като предпочитат къщи и апартаменти с мебели и техника.Количество жилой недвижимости в Болгарии возросло на 12%. Чаще всего строительные компании сдают в эксплуатацию частные дома, которые по-прежнему пользуются высоким спросом. По итогам третьего квартала 2020 года, число завершенных строений по всей территории страны достигло показателя почти 900 объектов, что превышает прошлогодний уровень более чем на 11%.

Что касается суммарной площади жилого пространства в Болгарии, то ее в этом году стало больше на 24%, что составило 358,5 тыс. кв. метров. Больше всего построенных и успешно сданных в эксплуатацию объектов зафиксировано в городе Пловдив, там возведено на 127 строений больше, чем в предыдущем году. Следом в рейтинге значится черноморский курорт Варна, где новых зданий стало больше на 120 единиц. На рынке недвижимости также наметилась тенденция, когда граждане России все чаще выступают в качестве продавцов жилья, в то время как ранее они являлись активными покупателями. Особенно это характерно для городов-курортов черноморского побережья. Покупатели интересуются объектами в Несебре, Равде и Царево, отдавая предпочтение домам и квартирам с мебелью и техникой.

Публикувано: 16.11.2020

Региони

Разположение