bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Експерти отбелязват ръст на икономиката на България през 2018 година

Експерти отбелязват ръст на икономиката на България през 2018 година

Икономическото състояние на България продължава уверено да се изкачва нагоре. Според резултатите за третото тримесечие на 2018 г. значително е нараснал БВП и възлиза на почти 30 милиарда лева (което отговаря на повече от 15250 милиона евро). В сравнение с данните за същия период през 2017 г., може да се отбележи, че средната стойност на БВП на държавата се увеличила с 3.1%. Днес на всеки жител се пада доход от около 2000 евро, което говори за положителна тенденция.

Причината за това е не само за стабилизиране на производството, но и ръст на потреблението сред населението, повече възможности за натрупване на средства. Също така увеличението може да се проследи чрез сравняване на икономическите постижения през тази година. На световната сцена България отдавна успешно се е утвърдила като страна със стабилна икономика и отлични перспективи за сътрудничество.

Тези резултати станаха известни и в общото класиране на държавите по света. Например, в края на 2018 световния портал Passport Index, подрежда България на 9-то място, като паспортът позволява безвизово пътуване до 158 държави. 

Публикувано: 17.12.2018

Региони

Разположение