bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Търсенето на имоти в България продължава да се увеличава

Търсенето на имоти в България продължава да се увеличава

Ипотечното кредитиране става все по-популярно в България. Това е удобен начин за гражданите и инвеститорите да закупят недвижими имоти, без да имат цялата достатъчна сума за определен момент. Стимул за ипотека е надеждността на финансовите институции, както и благоприятни условия за сключване на сделката.

Според статистиката, през 2020 г.обемът на ипотечните кредити в страната се е увеличил с 11%. Общо са отпуснати около 25 млрд. лв. за ипотечно кредитиране. Освен това през изминалата година се е увеличила и средната цена на квадратен метър в България. В сравнение с 2019 година, недвижимите имоти поскъпнаха с 6%. Експертите също така отбелязват, че нарушенията на банковите баланси в страната са незначителни, а спадът е приблизително 3,6%, докато в други държави от ЕС той се е приближил до 7%.

Издателство "Руска България" съобщава, че инвестирането в недвижими имоти остава все още търсена операция. Особено привлекателни за инвестиране на капитал са обекти на Черноморското крайбрежие-къщи, апартаменти и парцели. Най-често купувачите обръщат внимание на жилищата в Бургас. Търсенето на инвестиции в български имоти ще се увеличи през 2021 г., а за това ще допринесе и присъединяването към Еврозоната.

Публикувано: 18.01.2021

Региони

Разположение