bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Ипотечното кредитиране стана широко търсено в България.

Ипотечното кредитиране стана широко търсено в България.

Покупката на недвижим имот в България стана по-лесен и по-изгоден, благодарение на установената система за ипотечно кредитиране. За сключване на договор на сума от 51000 до 128000 евро през 2019 г. желаят повече купувачи и инвеститори, отколкото миналата година.

Средно търсенето на ипотека се е увеличило с 22%, което е висок показател. Централната банка на страната отбеляза, че стойността на обектите, към които има интерес, постепенно се увеличава. Вече се очертава тенденция за регистрация на кредити за закупуване на по – скъп сегмент на жилища-до 255 000 евро.

Причината за нарастващото търсене са ниските лихвени проценти. За една европейска държава, която не толкова отдавна прилага подобна практика, това е положителен резултат, който дава основание за  перспективност. Според докладите на Агенцията по вписванията, през третото тримесечие на тази година над 60% от сделките с недвижими имоти са били сключени именно чрез  ипотечното кредитиране.

Тъй като търсенето на квадратен метър се увеличава значително, особено сред местните жители, има причина да се предскаже и повишаване на цените на жилищата. На първо място, това ще засегне големите градове и известните курорти.

Публикувано: 18.11.2019

Региони

Разположение