bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Производство
Гостиница, отель
Ресторан, кафе, бар
Инвестиционный проект
Офис
Помещение
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В България има много нежилищни помещения – както в градовете, так и в селата

В България има много нежилищни помещения – както в градовете, так и в селата

Въпреки факта, че столицата на България активно се разраства и урежда, много апартаменти все още чакат собственици. През последните години нивото на миграция в страната нараства, а София не е изключение. Броят на необитаемите жилища в града е достигнал 24%, в курортните градове броят им дори надхвърля столичните проценти, достигайки 30%. Ако се сравнява с провинциалните селища, степента на заетост на недвижимите имоти в мегаполисите е много по-висока.

Причината е в изградената инфраструктура, увеличавайки възможностите за стабилен живот, високи перспективи за развитие. Днес не само българи, но и чуждестранни граждани се опитват да се установят в София, където можете да получите постоянна работа или да правите бизнес. Жителите на селските райони предпочитат да отидат в чужбина за работа, така че в България те не купуват жилища, а ги отдават под наем.

Чуждестранните инвеститори получават много благоприятни условия за придобиване на различни видове недвижими имоти, включително земя. София и Варна са градовете, които най-активно приемащи нови жители. Според резултатите от статистическите проучвания може да се отбележи, че сега броят на жителите на градските райони е достигнал 5 милиона души, докато преди това техният среден брой беше 1,8 милиона.

Публикувано: 19.02.2018

Региони

Разположение