bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В България има много нежилищни помещения – както в градовете, так и в селата

В България има много нежилищни помещения – както в градовете, так и в селата

Въпреки факта, че столицата на България активно се разраства и урежда, много апартаменти все още чакат собственици. През последните години нивото на миграция в страната нараства, а София не е изключение. Броят на необитаемите жилища в града е достигнал 24%, в курортните градове броят им дори надхвърля столичните проценти, достигайки 30%. Ако се сравнява с провинциалните селища, степента на заетост на недвижимите имоти в мегаполисите е много по-висока.

Причината е в изградената инфраструктура, увеличавайки възможностите за стабилен живот, високи перспективи за развитие. Днес не само българи, но и чуждестранни граждани се опитват да се установят в София, където можете да получите постоянна работа или да правите бизнес. Жителите на селските райони предпочитат да отидат в чужбина за работа, така че в България те не купуват жилища, а ги отдават под наем.

Чуждестранните инвеститори получават много благоприятни условия за придобиване на различни видове недвижими имоти, включително земя. София и Варна са градовете, които най-активно приемащи нови жители. Според резултатите от статистическите проучвания може да се отбележи, че сега броят на жителите на градските райони е достигнал 5 милиона души, докато преди това техният среден брой беше 1,8 милиона.

Публикувано: 19.02.2018

Региони

Разположение