bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Да се получи виза шенген ще стане по- скъпо

Да се получи виза шенген ще стане по- скъпо

Процесът на издаване на шенгенска виза, необходима за влизане на територията на Европа, ще бъде подобрен в близкото бъдеще. Регистрацията му ще отнеме по-малко време, но ще трябва да се заплаща повече. По-модерните стандарти за сигурност ще помогнат за по-доброто идентифициране на незаконните посетители. Основното нововъведение ще бъде намаляването на времето за издаване на документа - сега ще бъде до 10 дни.

Решавайки да отидете в една от страните от Шенгенското пространство, ще можете да кандидатствате за виза в рамките на шест месеца. Разглежда се въпросът за издаването на краткосрочна виза при преминаване на границата.

Самата процедура се планира да бъде напълно преведена в електронен формат, което ще спести значителни времеви разходи. Разбира се, тези нововъведения ще изискват допълнителни разходи, така че вече е известно, че размерът на консулските такси ще се увеличи от 60 на 80 евро. Гражданите на Русия, които сега плащат 35 евро, също могат да плащат по-голяма сума съгласно новите правила.

Европейската комисия отбелязва, че тези промени се правят не само за модернизиране на сегашната система, но и за засилване на надзора на сигурността на границите на държавите.

Публикувано: 19.03.2018

Региони

Разположение