bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Производство
Гостиница, отель
Ресторан, кафе, бар
Инвестиционный проект
Офис
Помещение
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В България расте заплата: статистика и прогнози

В България расте заплата: статистика и прогнози

Жителите на България печелят повече – за това говорят данните на статистически проучвания, проведени от Националния институт. Дохода на гражданин на страната средно се е увеличил с почти 5%. През второто тримесечие средната работна заплата на населението е 1500 лева.

Основната част от доходите е заплата – повече от 55%, следвана от пенсия – 27%, останалата част се пада на различни видове доходи. Ако говорим за второто тримесечие на 2019 г. от гледна точка на растеж на доходите, ще забележим тенденция на увеличение с повече от 1%. Размерът на заплатите на гражданите на България е станал по-висок, и сега е станал от 800 до 1730 лева.

При това, следва да се отбележи, че приходите варират в регионите, въз основа на населението и икономическата ситуация. Най-високият процент се определя в столицата – град София, а най-нисък – в Благоевград. Сега има всички основания да се предположи, че икономиката на страната, която постепенно се развива и излиза на стабилно европейско ниво, ще допринесе не само за привличане на инвеститори, но и увеличаване на броя на работните места, както за жителите на страната, така и за чужденците.

Публикувано: 18.07.2019

Региони

Разположение