bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В България има ръст в търсенето на ваканционни жилища

В България има ръст в търсенето на ваканционни жилища

При закупуване на недвижими имоти в България, много хора започнаха да обръщат внимание на ваканционни жилища. През 2020 г. се наблюдава увеличение на продажбите на къщи в селските райони с 20%. Това може да се нарече нова тенденция на българския пазар и в близко бъдеще експертите прогнозират нейното укрепване.

Интересът към жилища в провинцията се дължи не само на желанието на купувачите да се установят в тих район, но и на последиците от пандемията. С оглед на факта, че през изминалата година жителите на страната са изправени пред принудителната необходимост да пребивават у дома за дълъг период от време. Къща в уютно предградие, заобиколен от собствен парцел, се превърна в предпочитан вариант за постоянно пребиваване. Най-често купувачите избират готови за обитаване апартаменти, които не изискват ремонт и допълнителни инвестиции. В някои региони дори започна да се наблюдава недостиг на предложения, но местните жители и чуждестранни инвеститори могат да намерят най-добрия обект за всички искания. Най-популярни са къщите в района на Пловдив, Варна, Велико Търново, както и София.

Купувачите предпочитат да живеят в села с добре изградена инфраструктура и магистрала наблизо. Най-често частни домове придобиват семейства с деца, както и тези, които имат възможност да работят в отдалечен режим.

Публикувано: 22.02.2021

Региони

Разположение