bg
ru
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Производство
Гостиница, отель
Ресторан, кафе, бар
Инвестиционный проект
Офис
Помещение
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В България има ръст в търсенето на ваканционни жилища

В България има ръст в търсенето на ваканционни жилища

При закупуване на недвижими имоти в България, много хора започнаха да обръщат внимание на ваканционни жилища. През 2020 г. се наблюдава увеличение на продажбите на къщи в селските райони с 20%. Това може да се нарече нова тенденция на българския пазар и в близко бъдеще експертите прогнозират нейното укрепване.

Интересът към жилища в провинцията се дължи не само на желанието на купувачите да се установят в тих район, но и на последиците от пандемията. С оглед на факта, че през изминалата година жителите на страната са изправени пред принудителната необходимост да пребивават у дома за дълъг период от време. Къща в уютно предградие, заобиколен от собствен парцел, се превърна в предпочитан вариант за постоянно пребиваване. Най-често купувачите избират готови за обитаване апартаменти, които не изискват ремонт и допълнителни инвестиции. В някои региони дори започна да се наблюдава недостиг на предложения, но местните жители и чуждестранни инвеститори могат да намерят най-добрия обект за всички искания. Най-популярни са къщите в района на Пловдив, Варна, Велико Търново, както и София.

Купувачите предпочитат да живеят в села с добре изградена инфраструктура и магистрала наблизо. Най-често частни домове придобиват семейства с деца, както и тези, които имат възможност да работят в отдалечен режим.

Публикувано: 22.02.2021

Региони

Разположение