bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
България стана осма в класацията на ЕС по отношение на обема на строителството

България стана осма в класацията на ЕС по отношение на обема на строителството

Темповете на строителство в България растат с видима активност. През последните години курортната зона се превърна в място за привличане на повече внимание  на туристи и купувачи на имоти. Тук особено се повишава търсенето на нов квадратен метър. Към днешна дата сред страните, членки на ЕС, България заема осмо място по увеличаване на обема на строителството.

Този извод може да се направи още през януари, след като се анализират резултатте от миналата година и плановете за 2019 година. Само за първия месец дадените в експлоатация строителни обекти в страната е нараснал с 0.9%. Европейски държави, като Унгария, Холандия, Словения  станаха лидери в строителството, като се отбелязва ръст от 4 до 29% в броя на завършените обекти през изминалата година.

Сътрудничество с чуждестранни инвеститори, привличане на световни корпорации е в процес, а също така и на голям интерес и приемлива цена на нов имот – тези са факторите, благодарение на които, днес експерти могат да прогнозират по-нататъшно нарастване на темповете на строителство. За инвеститорите и купувачите също ще продължи тенденцията на изгодно придобиване на недвижимо имущество. Заслужава да се отбележи, че при проучването се разглеждат не само жилищните сгради, но и търговски, както и обекти от социална значимост.

Публикувано: 25.03.2019

Региони

Разположение