bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Жилищата от луксозния сегмент в България започнаха да се отдават под наем по-често

Жилищата от луксозния сегмент в България започнаха да се отдават под наем по-често

Луксозни имоти с повишено ниво на комфорт и голямо пространство станаха по-търсени на пазара в България. В допълнение към нарастващото търсене за закупуване на луксозни апартаменти, те все повече се търсят под наем. Според статистиката, получена в края на 2019 г., броят на сделките под наем жилища от клас елит е нараснал с 50%.

Най – често подобни запитвания се наблюдават в столицата - град София. Райони като Лозенец, Докторска Градина са посочени като лидери по брой сделки за отдаване под наем на елитни квадратни метри. Именно тук има по-високо търсене от страна на купувачите-инвеститори, в резултат на което броят на предложенията се увеличава.

В близост до бул. България бързо се строят нови сгради, повечето от които разполагат с просторни жилища и собствени паркинги. Близостта до бизнес центрове увеличава тяхната стойност на пазара. Що се отнася до наемите, през годината процентът се е увеличил само с 0,5 евро на кв.м.

Като цяло, експертите твърдят, че ще има по-нататъшното нарастване на търсенето на луксозни апартаменти. Освен столицата, интересът на наемателите активно се проявява и към известните курорти – Бургас, Слънчев Бряг, Варна.

Публикувано: 25.11.2019

Региони

Разположение