bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
В България търсенето на имоти и по-голямо от предложенията

В България търсенето на имоти и по-голямо от предложенията

Напоследък търсенето на  недвижими имоти за покупка в България бързо нараства. 2017 показа, че интересът на инвеститорите, включително от чужбина, може да надвишава броя на предложенията. Жителите на страната активно купуват нови имоти, а европейските граждани все повече избират България при избора на жилище в чужбина.

Обикновено се търси основно ново строителство, благодарение на високото качество и комфортните условия. Икономическата ситуация в страната достигна стабилно ниво и допринесе за възможността за инвестиране на пари в изграждането на мащабни проекти. Приходите на населението постепенно нарастват, банките могат да финансират инвеститорите.

Цената на квадратен метър днес продължава да се увеличава, показателите за годината са се увеличили с около 10%. Според прогнозите на експертите през 2018 г. се очаква да достигне ниво от 16%. Сега строителните компании напълно компенсират исканията на клиентите. Също така, експертите на пазара на недвижими имоти отбелязват, че има група купувачи, които чакат придобитите от тях апартаменти или търсят подходящи съоръжения.  

Публикувано: 26.02.2018

Региони

Разположение