bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Чужденците купуват собствено жилище, живеейки зад граница

Чужденците купуват собствено жилище, живеейки зад граница

Жителите на чужди държави предпочитат да бъдат собственици на собствена жилищна собственост в мястото на пребиваване. Това се съобщава от службата на Евростат, като се позовава на статистическите данни за последната година. Към днешна дата в страните от ЕС около 70% от европейците и 30% от гостите имат свои собствени апартаменти.

Като правило местните жители като собственици на жилища са преобладаващият брой. В Естония обаче ситуацията е обратното. Тук чужденците толкова активно купуват квадратни метри, които вече са надхвърлили броя на местните собственици с почти 5%. Търсенето се дължи на жилищата в Латвия, Хърватия и България. Словения, Австрия и Италия нямат голям брой искания. Нашите сънародници се ръководят от цената на недвижимите имоти в чужбина и перспективите за неговото функциониране, например отдаване под наем. В това отношение курортите са много популярни.

България продължава да привлича инвеститори с ниски цени и приемливи лихвени проценти, което всяка година има положително въздействие върху броя на купувачите на недвижими имоти тук и позволява да се предскаже техният по-нататъшен растеж.

Публикувано: 26.03.2018

Региони

Разположение