bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Какво очаква пазарът на недвижими имоти в България през 2020 г.?

Какво очаква пазарът на недвижими имоти в България през 2020 г.?

Експертите в сектора на недвижимите имоти анализираха показателите на българския пазар за 2018 и 2019 г. и отбелязаха развитието му в положителна посока. Цените за квадратен метър се стабилизираха, което беше повлияно от сътрудничеството на големи компании с европейски партньори и привличането на инвеститори.

Доходите на домакинствата се увеличават, а лихвените проценти по заемите остават сред най-ниските в Европа, което позволява на мнозина да купуват жилища от строител или препродажби. Освен това, през 2019 г. броят на издадените разрешения за строеж се увеличи, което означава, че броят на новите сгради ще се увеличи.

Прогнозите за 2020 г. показват, че купувачите ще останат основните на пазара. Това трябва да ни позволи да формираме приемлива цена на недвижимите имоти, така че обектите да се продават активно. Нивото на безработица също намаля, така че получаването на заеми и ипотеки няма да се превърне в значителна пречка за  закупуване на желаните апартаменти.

Друг фактор, определящ прогнозите за ръст през тази година, може да се счита миграцията и притокът на чуждестранни инвеститори.

Публикувано: 27.01.2020

Региони

Разположение