bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Президентът на България отмени изменението в закона за държавната собственност

Президентът на България отмени изменението в закона за държавната собственност

Не много отдавна властите на България предложиха да се направят някои промени в закона за държавната собственост. Същността им се състои в това, че да се опрости процеса на приватизация на имотите. С други думи, депутатите предложиха да се приемат нови норми, според които процедурата за прехвърляне на собственост от държавата в частни ръце, трябва да се проведе по по-бърза и опростена схема. Сега, обаче, президента Румен Радев със своя указ наложи забрана за приемането на подобни промени.

Той аргументира своето решение, така че обсъдените нови стандарти не са компетентно съставени, и това може да послужи като причина за вземане на съмнителни решения. Той също така заяви, че процесът на приватизация трябва да бъде прозрачен и справедлив.

Предложените правила могат да станат причина за укриване от страна на гражданите на определени действия, което ще доведе до негативни последици. Тези граждани, които са участвали във формирането на държавното наследство, трябва да получат пълна информация за предаване на държавно имущество в частни ръце и да участват в решаването на такива въпроси.

Публикувано: 29.10.2018

Региони

Разположение