bg
ru
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Властите в България обмислят изменения в Закона за държавната собственост

Властите в България обмислят изменения в Закона за държавната собственост

Изданието Investor съобщава за изменения в законодателството на България по отношение на сферата на недвижимите имоти. По-специално, измененията бяха направени в Закона за държавната собственост. Иновациите се отнасят до въпроса за отдаване под наем на обекти, които са собственост на държавата.

Цената на наема ще бъде определена въз основа на оценка, извършена от независима компания. При това специалистите трябва да имат предвид не само характеристиките на недвижимите имоти, но и текущите тенденции на пазара на недвижими имоти в страната и света. Всичките норми за оценка трябва да отговарят на действащия Закон за независимите оценители.

Това е актуален въпрос към днешна дата, тъй като наемната цена на държавната собственост сега често се формира въз основа на неправилна информация и не съответства на реалните параметри. В момента процесът на оценка на обектите, които се използват в областта на здравеопазването, образованието, социалните дейности, както и предоставянето на услуги, се извършва без търг.

Публикувано: 11.11.2019

Региони

Разположение