bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Производство
Гостиница, отель
Ресторан, кафе, бар
Инвестиционный проект
Офис
Помещение
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Ипотеките и банковото финансиране са широко търсени в България

Ипотеките и банковото финансиране са широко търсени в България

Купувачите на недвижими имоти в България все повече предпочитат обръщането към банковата система при сключване на сделки. Към днешна дата експертите на пазара казват, че около една трета от лицата, които сключват договори за покупка на недвижими имоти, избират именно банково финансиране.

Като се има предвид стабилния растеж на заплатите в страната средно с 14% в столицата при увеличаване на стойността на недвижимите имоти с 5%, има добри перспективи за населението да инвестира в закупуването на качествен обект. Например, днес много хора избират нови сгради, а процентът на продажбите им преди края на строителния процес постоянно се увеличава.

В допълнение, ипотечните кредити стават все по-търсени, поради повишеното ниво на доверие към банките. Приблизително 30% от апартаментите в нови сгради се купуват на вноски, като сред тях повечето са двустайни апартаменти.

Най-често жилищното пространство с две стаи се предпочита от инвеститорите с цел на последващо отдаване под наем, докато просторни тристайни апартаменти се закупуват за собствено жилище. Малки жилища търсят  млади семейства.

Публикувано: 14.10.2019

Региони

Разположение