bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Производство
Гостиница, отель
Ресторан, кафе, бар
Инвестиционный проект
Офис
Помещение
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Икономическият растеж на България и цените на имотите

Икономическият растеж на България и цените на имотите

Икономиката на България расте бързо. Сега експертите отбелязват, че развитието на финансовия пазар на страната е един от най-бързите в Европа. Средно, икономическият растеж през изминалата година е над 3,5%. Предвижда се също, че тази тенденция ще продължи и през 2020 г.

Това значително увеличи броя на покупко-продажбите на пазара на недвижими имоти. По-специално сред младите семейства се забелязва увеличаване на активността при закупуване на апартаменти. Интересът към жилищата се е увеличил в курортните градове като Бургас. Там купувачите се стремят да закупят малки апартаменти със средно две стаи.

Апартаменти в центъра на Бургас днес могат да бъдат закупени на цена от 65 до 80 хиляди евро. Тристайните апартаменти с голямо пространство ще струват на клиентите средно 90-95 хиляди евро. В столицата - град София - недвижимите имоти продължават да се покачват. В същото време ипотечните ставки остават стабилно ниски, което увеличава търсенето.

Престижните апартаменти, в търсен район се продават на цена от около 400 хиляди евро. През изминалата година експертите в бранша отбелязват нарастване на интереса на купувачите към столичните жилища с 8%. Жилищното кредитиране нарасна с 22% през 2019 г.

Публикувано: 20.01.2020

Региони

Разположение