bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот
АЛЬТЕРНАТИВНОЕ ОПИСАНИЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ
Банско-лидер в продажбата на недвижими имоти на чужденци

Банско-лидер в продажбата на недвижими имоти на чужденци

Ски курортите в България набират популярност сред купувачите на жилища. Всяка година тук се подобрява инфраструктурата,  има нови висококачествени съоръжения. Луксозните планински масиви на Балканите отдавна са известни в Европа, благодарение на приемливите цени за почивка и високото ниво на комфорт в хотелските комплекси.

Град Банско тази година е лидер по продажба на недвижими имоти. Около 50% от жилищата тук придобиват чужденци, което говори за компетентно съотношение цена-качество. Към края на 2019 г.цената на квадратен метър в популярния ски- курорт възлиза над 400 евро, надминавайки градовете Боровец и Пампорово. За сравнение-през 2017 г. недвижимите имоти тук струват около 100 евро на кв. м., но през последната година цените на жилищата са се увеличили с 3,4%. В числено съотношение това са 1260 сделки, докато през 2018 г. са записани 1220.

Що се отнася до другите курорти в планините на България, в тях също започнаха да се продават по-активно апартаменти и къщи, но недостигът на оферти стана именно фактор, който не позволи да се заемат лидерски позиции на пазара на недвижими имоти. Като цяло, Банско и Слънчев бряг експерти от бранша нарекоха най-търсените курорти сред чужденците.

Публикувано: 23.12.2019

Региони

Разположение