bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот

Южната крепост в Созопол ще запознае всички с живота на древността

Южната крепост в Созопол ще запознае всички с живота на древността

Созопол е една от най-търсените туристически дестинации в България. След като целият град е бил голяма каменна крепост, защищавайки нейните жители от врагове. Към днешна дата мнозина могат да видят остатъците от тази власт под формата на фрагменти от Южната стена.

Височината на крепостните стени достига 6 метра и от нея се открива очарователна гледка към околността. Също така от него можете да наблюдавате няколко селскостопански постройки, както и кули. Някои от тях са с височина 14 метра. Те изиграха важна роля в защитата на града.

Изграждането на крепостта пада в древни времена. Те продължават да се укрепват и подобряват до 17 век. Когато активните битки се преустановиха и необходимостта от такова силно укрепване изчезна, то само се поддържаше и леко се промени.

В края на миналия век археолозите откриват много предмети по стените. Там се извършват разкопки, които позволяват да се открият много артефакти, които биха издигнали завесата на мистерията и по-близкото изследване на живота на времето, когато крепостта е била използвана по предназначение.

Днес в южната крепост има музей, където се съхраняват всички археологически находки. Сред тях са скулптури, монети, ястия и други битови предмети. По време на обиколката на крепостта и музея можете да научите повече за славния Созопол и бившите му жители.


Региони

Разположение