bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот

Как да построим къща в България и на какво трябва да се обърне специално внимание

Как да построим къща в България и на какво трябва да се обърне специално внимание

Много по-лесно е да купите готов жилищен имот. Няма нужда да се притеснявате от документацията и да получавате разрешителни. Освен това, ако купите вече въведено в експлоатация съоръжение, можете веднага да се преместите в него. В България съществуват много такива варианти и затова просто трябва да се реши какво трябва да бъде подходящото жилище.

Има обаче хора, които не се страхуват от трудности и все пак предпочитат да направят своя собствена сграда. Разбира се, това не е достатъчно лесно. Необходимо е непрекъснато да наблюдавате процеса и да "държите ръката си на пулса", така че във времето да няма проблеми. В този случай има смисъл да слушате съветите на специалисти.

Процедурата за подготовка за изграждане и съвети от експерти

Строителството в България, макар и развито, обаче, задачата не е проста. На първо място, трябва да се справите с територията. Не може да се строи кадето и да е. Първо, това може да бъде опасно, а на второ място, има правила и закони в страната. Особено внимание трябва да се обърне на комуникациите.

Те могат да бъдат проведени самостоятелно, но това ще струва доста. Затова има смисъл да се избере място, където вече има ток и вода. Такива обекти имат техническата схема на маркировката на УПИ, което означава "урегулиран поземлен имот". Това е потвърждение, че територията е подходяща за жилищно строителство.

След това трябва да намерите компетентен архитект, който не само разбира тази тема и ще може да подготви ваш проект, но също така ще познава характеристиките на района. Такъв специалист може да се намери в България или  да привлечете гражданин на друга държава. Всичко зависи от степента на доверие в него и, разбира се, от паричната награда, която той ще поиска.

Естествено, първо трябва да разберете какъв ще бъде бъдещият обект. Тук трябва да помислите за строителните материали, от които се планира да се строи къщата. Обикновено можете да го очертаете или да подчертаете няколко основни характеристики. С такъв подготвен материал вече трябва да се свържете със специалист. След като клиентът и архитектът се договорят за едно мнение, проектът трябва да бъде съгласуван със главния архитект, кадето ще се строи къщата.

Смята се, че в тази сфера в България има свои собствени корупционни схеми. Така че често архитекта може да предложи своята помощ при решаването на този проблем. Въпреки това практикаата съветва да се възложи това на проектантите или строителите. Те знаят къде да отидат и как да получат необходимите документи.

Когато проблемът с проекта и одобрението му са разрешени, е необходимо да се състави смета за строителството. Всъщност това е документ, който уточнява всички елементи на строителните разходи и парите, които трябва да бъдат платени.

Списъкът на разходите може да се промени дори след одобрение. И не е задължително да се направят корекции от строителите. Клиентите често имат нови желания, след като процесът вече е започнал. Същото важи и за цената. Тея може да варира в зависимост от различни фактори.

Експерти на Premier Realty Master съветват крайната сума, която е посочена в прогнозата, за себе си да се умножи с най-малко по две. По този начин няма да има преизчисляване, но ако се окаже, че първоначалните изчисления се оказаха много повече от истински резултат, ще има на какво да се порадвате.

Също така има още няколко препоръки от експерти:

  1. Независимо от факта, че България се счита за топла страна, въпросът с отоплението все пак трябва да бъде решен предварително. Необходимо е да се помисли каква ще бъде отоплителната система, какво ще включва и къде ще се намират нейните компоненти в къщата. Това не е необходимо не толкова за собствено отопление, а за предотвратяване появата на мухъл по стените, които могат да започнат да се развиват при висока влажност и постоянна прохлада.
  2. Няма абсолютно никакъв смисъл за изграждането на напълно дървена къща. Въпреки екологичността на такъв материал, местният климат може да го повлияе неблагоприятно. Тъй като често първият етаж е направен от камък, тухла или други, а над горната част можете да експериментирате.
  3. Гаражи, навеси и други стопански постройки в двора трябва да бъдат построени едновременно с изграждането на основния обект. Това е много по-удобно и по-евтино, тъй като  веднага е включено в проекта.

Що се отнася до коя строителна компания да се обърнете, е трудно да се каже. В България има много такива фирми, а има и такива, които се основани от чужденци. Просто има смисъл да се проучват ценовите списъци на няколко офиса и да се сравняват. Няма да е излишно да общувате с хора, които вече са се занимавали с тези проблеми и могат да предложат нещо. Строителството и обновяването в България не е необичайно, и поради това няма да има трудности при избора.

Етапи на строителство на недвижими имоти

След като документите бъдат подготвени, проектът е договорен, потенциалните разходи са изчислени и екипът от строители е намерен, можете да продължите директно към работата. Ако мястото, кадето ще се строи, е на топли места, тогава е най-добре да започнете в началото / средата на пролетта или есента. През лятото може да бъде много горещо, плюс това е период на ваканция.

В по-студените места, разбира се, е по-добре да започнете по-близо до лятото. Въпреки това, ако строителството е голямо и дълго, няма значение кога да започне, защото все още може да покрие всички сезони на годината.

Изграждането на къща в България, както и навсякъде по принцип, започва с "груб" строеж. Има подготовка на територията и полагане на основи. Така че, в рамките на договорената времева рамка, се изгражда стоманено-бетотен каркас и се изграждат  стените. В края на този период обектът е завършен на „груб” строеж.

След това се извършват довършителните работи. Вече има положи комуникации (тръби, кабели и т.н.), измазани стени, положена подова настилка, монтирани прозорци и врати, фасадни работи. Това е един от най-важните етапи, в който трябва да контролирате всичко.

Неправилно или лошо положени комуникации, лошо положен покрив или стени с пропуски могат да донесат много проблеми в бъдеще. Освен това на този етап можете да направите последните корекции, защото след това ще бъде много трудно и скъпо.

И накрая, боядисване, тапетиране, обзавеждане, оборудване с мебели, техника, територията се облагородява и т.н. В началото съоръжението се тества и достига до крайното си състояние.

Теги: Тарифи

Региони

Разположение