bg
Цяла България
м2
м2
EUR
EUR
Вид на имота
Апартаменти
Къщи
Градска къща
Пентхаус
Гараж
Парцели
Бизнес имоти
Готов бизнес
Покажи на картата
Търсене на имот

Апартамент-тип студио- преимущества и недостатъци

Апартамент-тип студио- преимущества и недостатъци

Такова понятие като "студио" се появи преди около 100 години. Идеята е измислена от група архитекти в САЩ, начело с Лудвиг Ми Суон дер Рое. Те преследват цел да се отклоняват от общоприетите за този период разпределения, чрез създаване на жилища, където "разпределение отсътства".

Основното предимство на такива жилища е, че собственикът сам решава, как да се запълни пространството. Той може да създаде за себе си необходимия му план, или просто да аранжира мебелите, както му е удобно. Второто предимство на апартамента-студия е осветлението. Като правило, това е светло, просторно жилище. Често тези апартаменти се отличават с високи тавани.

В България често можете да намерите оферти за продажба на апартаменти-студия. Въпреки, че такова жилище не е иновация на пазара на недвижими имоти,  все пак тълсенето е доста високо. Може да се обърне внимание на готов дизайн на жилища, където вече всичко е разделено. Най-често, спалня, кухня и хол са в едно помещение. Баня с тоалетна и, например, кабинет, са отделни стаи.

Често апартамент тип студио може да бъде на две нива. На долното ниво са разположени кухня, хол и антре. На второто ниво може да бъде монтирана спалня. Помещението може да се раздели с помощта на екрани и леки преградни стени. Това позволява да се променя общия вид, когато стане скучно, или в жилището живеят няколко души и всеки има нужда от малко лично пространство.

Апартаменти-студия, първоначално са създаден като бюджетно жилище. Това е отлично решениеза студенти и млади семейства, които все още  са без деца. С течение на времето този тип жилище започна плавно да преминава в категорията на елитните обекти. Това бе обяснено, преди всичко, от факта, че те са създадени по индивидуален дизайн. Наистина, този тип апартамент дава възможност да се фантазира.

Интересното е, че доста често в такъв стил са селските къщи в България. Например, един от етажите се превръщат в апартамент-студио, където, като правило, се приемат гости. Втория етаж вече е разделен на зони. Цялата работа е именно в липсата на вътрешни преградни стени. За да са направи място, още повече, можете да използвате различна боя на стените или тапетите, различни декоративни елементи.

Някои собственици предпочитат да правят в своите апартаменти-студия промени в нивото на пода. Например, за да "излезе" от кухнята, просто трябва да се слезе на едно стъпало по-низко и по този начин, се отделя територията на всекидневната. Някой обича да си играе с огледала. За сметка на тях визуално увеличава пространството.

Въпреки всички плюсове на апартаментите -студия, това не е много подходящ имот за семейства с деца. Най-удобен вариант е, когато живеят не повече от 2-3 души. Това се обяснява с факта, че в този апартамент е изключително трудно да отделят за себе си подходящо лично пространство.

 

Вие също ще се интересувате от планирането: Апартамент-распашонка, Пентхаус


Региони

Разположение